Tuesday, September 29, 2015

Idea Copyright


Today my husband told my idea to a lecturer called Kirsten Dorete Nyman Hansen in a class of pedagogy school. All the class heard it and I'm afraid my idea will be stolen somehow one day. My idea is:
To open hobby/culture clubs for elderly alone people who can do activities with observing pedagogues so that they can prove they can still do activities over 65 too.
It can be any activity but not physically tiring ones.
Also this will give opportunity for them to meet same vision people and make friends.
There's nothing late for elderly people and they are so much left alone in Denmark. Since I visited here first time I observed that no one cares about old people.
***
Bugün eşim pedagoji eğitiminde bir sınıfta Kirsten Dorete Nyman Hansen adlı hocasına benim fikrimi anlattı. Tüm sınıf bunu duydu ve fikrimin bir şekilde bir gün çalınmasından korkuyorum. Fikrim:
Yaşlı ve yalnız insanlar için hobi/kültür kulüpleri açmak ki gözetmen pedagoglarla aktiviteleri yapabilecekler ve 65 üzerindeyken de hala aktivite yapabileceklerini kanıtlayabilecekler.
Herhangi bir aktivite olabilir ama fiziksel olarak yoranlar hariç.
Bu ayrıca onlara aynı kafada insanlarla tanışma ve arkadaş edinme fırsatı verecek.
Yaşlı insanlar için hiçbir şey geç değil ve onlar Danimarka'da çok yalnız bırakılmışlar. Burayı ilk kez ziyaret ettiğimden beri gözlemliyorum kimse yaşlı insanları umursamıyor.

No comments:

Post a Comment